TEMADAG PÅ OUH

Har I slet ingen udfordringer?

Mads Andreasen fra SUND.dk gik en gruppe sygeplejersker og deres ledere fra H-ambulatoriet på klingen ved en temadag på HC. Andersens Børnehospital. De engagerede medarbejdere var mest af alt var optagede af at dele viden om deres faglige opgaver og med at fremhæve alt det, der fungerer i deres team. Mads’ spontane reaktion var:

”I kommer med et fantastisk udgangspunkt for dagen, men vi skal også undre os og være nysgerrige på hinanden i dag. I eftermiddag skal det stå klart, hvor I kan blive bedre – og ikke mindst – hvad der skal til.”

Så kom arbejdshandskerne på, og gennem billeder, debatgrupper og input og dialog om personlighedsprofiler blev overskriften for dagen ’Vi er meget forskellige fagligt og menneskeligt – og det er en styrke, vi skal blive bedre til at dyrke’.

 

”Vi havde en rigtig fin dag, hvor vores forventninger blev fuldt ud indfriet. Der bliver nu snakket meget om hver vores særlige kendetegn, og alle har været meget positive overfor de ting, du ’udsatte’ os for.”

Lise Andreasen, stedfortræder for Afdelingssygeplejerske, H.C. Andersen Børnehospital.

 

Faktaboks

I juni 2014 var sygeplejerskerne fra Børneafdelingens afsnit H3 samlet en dag for at styrke deres monofaglige samarbejde. Deres kollegaer fra de andre afsnit på Børnehospitalet havde dækket dem ind, så de kunne hellige sig en hel dag til at analysere, debattere og udvikle deres grundlag for monofagligheden i afdelingen. Arbejdsmiljøpuljen på OUH sikrede halvdelen af finansieringen, og I er velkomne til at kontakt Katinka Fomsgaard Kjær eller Lise Andreasen, hvis I vil vide mere om, hvordan tilskud opnås, og hvad en temadag dag kan bidrage med til det faglige miljø.